Националите ни по бокс с първи лагер за годината

0
101
Жоел Арате
Жоел Арате. Снимка: Българска федерация по бокс

Националният ни отбор по бокс при мъжете ще се събере на 10 януари за първия си лагер за новата година, съобщиха от Българската федерация по бокс.

Главният треньор Жоел Арате ще стартира подготовка в София, като ще започне занимания в залата на „Дианабад“. Седмица по-късно боксьорите ще се преместят на „Белмекен“, където ще продължат заниманията по пътя към първия голям турнир за 2022 година – Купа „Странджа“. Жоел Арате коментира:

Стартираме новата година с оптимизъм. Предстои ни доста натоварен сезон, откъм състезания, което е радващо за всички. През февруари е „Странджа“, през март е Европейското първенство за мъже до 22 години, а май месец е Европейското първенство за мъже в Армения. Много турнири през първата половина на годината, в които съм убеден, че националите ни ще разгърнат потенциала си.

Треньорът е оптимист и по още една линия – навлизането при мъжете на по-младите ни боксьори, които постигнаха отлични резултати при младежите през миналата година. Той уточни:

Конкуренцията в националния отбор се увеличава. Започваме нов олимпийски цикъл, с поглед към Париж 2024. Имаме по две момчета на всяка категория, които могат да участвам на всеки турнир, а това разбира се само може да ни радва. Никой не може да се счита за сигурен титуляр, младите настъпват и ще имат своя шанс.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments