Национали обраха наградите на народните борби в Етрополе

0
162
Борба
Борба. Снимка: БФ Борба

Национали обраха наградите на народните борби в Етрополе, организирани от клубовете на „Миньора и минното дело при Елаците Мед“, както и от „Спорт и здраве“, съобщиха от БФ Борба.

Надпреварата събра над 200 състезатели в 35 различни категории на местния стадион „Чавдар“. Схватките бяха на три тепиха и оценявани от 9 съдии. Най-много емоции предложиха борбите при мъжете, които бяха разделени в 7 категории.

В една от най-оспорваните срещи етрополецът Йоан Димитров, втори на шампионата на България, се наложи над Алекса Ерски, победител в „Игри на волята“. За този успех националът в класическата борба заслужи и жива награда – теле.

Другите три живи приза също отнесоха борците в представителния ни тим. Микяй Наим, носител на пояса „Дан Колов“ преодоля конкуренцията при 60-килограмовите и си тръгна с агне, Мирослав Киров, втори в Европа от 2021-а, ликува при 80-килограмовите и заслужи коч, а в супертежка категория над 100 кг Георги Иванов, европейски шампион до 23 г., също отнесе агне.

Останалите победители при мъжете получиха медали, книги, тениски и парични награди. При по-малките – деца, момчета, кадети и юноши също имаше много приятни емоции. Малчуганите се бореха с душа и сърце да докажат, че са най-добрите. Победителите получиха медали, двата тома на алманаха „Властелините на тепиха“, тениски с постиженията на етрополските борци 4 Мирослав Кирови парични бонуси.

Водещ на събитието бе Димитър Кумчев, дългогодишен национал и многократен победител на народни борби. А схватките изгледаха много от именитите ни борци. В трибуните бяха славните етрополски борци Стоян и Петър Балови, Валентин Гецов, Георги Мърков, Рахмат Сукра, Серафим Бързаков, Михаил Ганев, Радослав Великов, Юлияна Янева, Евелина Николова, Биляна Дудова, Елица Янкова, Елис Гури и други.

Стартът на празника даде инж. Владимир Александров, председател на „Клуб на миньора и минното дело“, който обяви, че за етрополци е дълг да поддържат и развиват традициите на този най-български спорт. И както подобава на всеки истински празник, и този бе съпътстван с много музика, мажоретки и настроение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments