Натоварен трафик за празниците и промени в движението

0
96
Снимка: Агенция ''Пътна инфраструктура''
Снимка: Агенция ''Пътна инфраструктура''

Очаква се натоварено движение покрай почивните дни за 3 март. Затова транзитният път през прохода „Шипка“ ще се пренасочва към Прохода на Републиката, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Също така ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозните средства през Шипченския проход по пътя Габрово – връх Шипка – Казанлък. Трафикът ще се насочва през Прохода на Републиката по маршрута Русе – Велико Търново – Дебелец – Проход на Републиката – Гурково – Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута Калофер – Казанлък – път II-55 – Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“.

Пътни полицаи ще проверяват за неправоспособни водачи зад волана, както и за шофьори, управляващи МПС под влиянието на алкохол или наркотични вещества.

Влиза в сила и нов режим, според който КАТ вече няма да спира и да отбива ТИР-ове, а шофьорите ще трябва да се самоконтролират. Ако забраната не бъде спазена те ще бъдат глобявани.

За празника движението и в София ще бъде променено като се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането до приключване на мероприятията по ул. „Аксаков“ между ул. „Г.С.Раковски“ и ул. „Дякон Игнатий“.

Освен това от 08:00 ч. до 12:30 ч. на 3 март забраната ще се отнася за районите на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“; ул. „Московска“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“; ул. „11-ти август“ между бул. „Княз Ал. Дондуков“ и пл. „Св. Ал. Невски“; ул. „15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Ал. Невски“.

От 14:00 ч. до 20:00 ч. се забранява движението, престоят и паркирането по бул. „Цар Освободител“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“; по ул. „15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Ал. Невски“; по ул. „Аксаков“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“; по ул. „Цар Шишман“ между ул. „Славянска“ и пл. „Народно събрание“; по ул. „6-ти септември“ между ул. „Славянска“ и бул. „Цар Освободител“; по ул. „Хаджи Димитър“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Шишман“.

От 11:30 до 12:30 ч. на 3 март се въвежда същата забрана и по ул. „Леге“ между ул. „Съборна“ и пл. „Атанас Буров“.

Забрана ще има и за паркингите на пл. „Народно събрание“; на пл. „Св. Александър Невски“; на ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“, която ще е в сила от 07:00 – 21:00 ч. на 3 март.

От 20:00 часа до приключване на мероприятието по случай Националния празник се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „15-ти ноември“ и ул. „Г. С. Раковски“, движение там може да се извършва само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments