Настимир Ананиев: Третият мандат беше саботиран от ГЕРБ и Гешев!

0
26
Настимир Ананиев
Настимир Ананиев. Снимка: Facebook

Третият мандат беше саботиран от Иван Гешев и ГЕРБ. Това обяви пред „bTV“ депутатът от „Продължаваме промяната“ /ПП/ Настимир Ананиев. Той подчерта, че главният прокурор се опитва да си запази мястото, а ГЕРБ са искали да отстрелят „Демократична България“ /ДБ/ и то на фона на техните твърдения, че много държат да бъдат партньори.

Ананиев е категоричен, че със скандала с „NEXO“ всъщност се цели да се попречи на създаването на редовен кабинет у нас. Той посочи също така отново, че няма нищо с тази фирма. А със самия Антони Тренчев са се опитали преди време да създадат компания и това се е случило през 2018 година. Тогава са имали намерение да правят приложение. Но начинанието им не се е реализирало. Ананиев не каза какво точно приложение са искали да разработват.

В момента депутатът от ПП дори не знае дали Тренчев се намира в България, или е зад граница. За последно го е видял на улицата и то число случайно.

Ананиев е завел дела срещу всички, които са написали, че има нещо общо с „NEXO“. И той каза също така, че не са верни и твърденията, че същата фирма финансира ДБ.

Що се отнася до разговорите за съставяне на правителство с мандата на БСП, той напомни, че Националният съвет на социалистите не е казал все още с кого ще се водят преговори. От „Продължаваме промяната“ не са получили за момента покана за такива. Самите те също имат колективни органи, които ще решат как да се действа.

Ананиев подчерта, че България има нужда от редовно правителство, защото има проблеми, които трябва да се решават именно от такова и от Народно събрание.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments