Нашествие от змии в Кюстендилско, нападнаха и детските площадки

2
637
Змия в Дупница
Змия в Дупница. Снимка: Кадър от видео във Facebook

Нашествие от змии в Кюстендилско. Проблемът е толкова сериозен, че местната власт търси ловци на тези влечуги, предаде „NOVA“. 

Змии има дори и на детските площадки. В един от случаите такава е била забелязана в село Николичевци. Според местните това било напълно нормално заради горещите летни дни. 

В Дупница също е заснета змия. Тя е пълзяла необезпокоявана от централна улица на града, в непосредствена близост до общината. Експерти твърдят, че змията била безобидна, но голяма и това стряска мнозина граждани на Дупница. 

В Кюстендил вече се работи по това змиите да бъдат държани далеч от децата. Предстои да бъдат закупени устройства, които да ги гонят от детските площадки. Това обясни кметът на областния град Огнян Атанасов. 

Планирано е да се осигурят около 50 такива устройства. Правят се опити да се намери и човек, който да ги лови, но засега те остават без успех. 

Кметът обясни, че преди години е имало подобен човек, който се е занимавал с тази дейност на доброволни начала, но той вече бил на пределна възраст и за съжаление не е обучил млади хора. Затова в момента сигналите се прехвърляли на пожарната и те съдействали, въпреки че това не им влизало в задълженията. 

За щастие засега ухапани от змии в Кюстендилско няма

ВМРО иска да изпрати всички министри, депутати и кметове под 50 години на военно обучение заедно с останалите мъже

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Нашествие от змии в Кюстендилско, нападнаха и детските… […]

trackback

[…] Нашествие от змии в Кюстендилско, нападнаха и детските… […]