Наш моряк е починал при мистериозни обстоятелства в Китай

0
190
Георги Кьосев
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Български моряк от Поморие е починал при мистериозни обстоятелства в Китай през ноември 2019 г. Вече няколко месеца съпругата му не успява да прибере тялото му. Китайските власти обяснили при последния им разговор, че пренасянето на тленните останки е било забавено заради ограниченията при полетите, свързани с коронавируса. Жената на починалия Георги – Катя Кьосева е обезпокоена от редица обстоятелства, които по думите й будели съмнение.

Кьосева сподели за „NOVA“, че са й казали, че мъжът й е починал в резултат на инфаркт. Според нея това не било вярно, защото той не е имал здравословни проблеми или каквито и да е оплаквания.

Двамата се чули за последно на 9 ноември и всичко било нормално, Георги бил в настроение. Няколко часа по-късно й било съобщено, че е получил инфаркт и е починал. Представители на корабната агенция са й дали да подпише документ, с който отказва аутопсия, добавя Кьосева. Тя не го подписала, защото е убедена, че мъжът й не е починал заради инфаркт.

„След като видях, че се опитват да ме накарат да се откажа от аутопсията, разбрах, че не е починал от инфаркт. Държат ни в неведение. Знам само, че е в този град, в който е бил корабът на пристанището – Жаушен. Нито са ми казали в коя болница е, нито кой лекар го е приел, кой е установил смъртта или каквото и да е“.

Жената споделя още, че месец и половина след това е получила имейл. В него се съобщавало, че е извършена аутопсия в Шанхай – на 4 часа и половина път от Жаушен. Документи не са им представени, а смъртният акт бил „пародия“.

Дъщерята на починалия мъж – Симона направила опит да говори с хора от екипажа, които са били с баща й. Не получила адекватна информация. Момичето се съмнява, че е станала трудова злополука.

Съпругата му иска всичко да приключи максимално бързо.

„Искам си го, и то с всички органи. В имейла ми писаха, че тялото ще дойде без сърце и без мозък. Представител на застрахователите казал на адвоката ми, че като дойде тялото, ще се направи аутопсия“.

Почернената жена коментира още, че консулът ни не й е съдействал по никакъв начин. Тя е писала до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор Иван Гешев.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от