Напрежение в Лондон: Около 200 души могат да изгубят възможността да упражнят правото си на глас

0
69
Бой по време на избори
Снимка: Pixabay

Напрежение пред секция за гласуване в Северен Лондон. Около 200 души могат да загубят възможността да упражнят правото си на глас, предаде „NOVA“.

Те предупреждават, че няма да си тръгнат и искат връзка с представители на Централната избирателна комисия (ЦИК). По думи на един от гражданите има опити за промяна на вота.

Не се допускат повече от 50 души до изборните секции, макар броят на желаещите да гласуват да е доста по-голям. Това води до недоумение у гражданите:

Да хвърляме чоп ли кой да влезе ли?

Един от членовете на избирателната комисия заяви, че има правилник, който следват. Те имат право да преценят колко души могат да пуснат, а по негови думи няма как да приемат повече от посочения по-горе в текста брой. 

По-рано днес и опашки от българи в Испания, желаещи да упражнят своето право на глас, поставиха под въпрос наложения вечерен час в страната заради COVID-19, спрямо който е забранено излизането от дома след 22:00 часа. 

Във връзка с парламентарните избори, представителите на страната ни на Иберийския полуостров са осигурили на всички членове на комисиите удостоверения, които да им позволяват да останат навън, ако се наложи, без да подлежат на наказания.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments