Напрежение на Шипка: Петков призова за единство, улучиха го със снежна топка

0
1025
Кирил Петков беше улучен от снежна топка
Кирил Петков беше улучен от снежна топка. Снимка: Скрийншот от видео на „bTV“

Напрежение по време на честването на Националния празник на връх Шипка. На него присъства и премиерът Кирил Петков, председателят на Народното събрание и депутати от различни политически сили.

Както Искра.бг вече ви съобщи министър-председателят беше посрещнат с викове „Оставка“, „НАТО вън“ и „Предатели“.

Напрежението ескалира докато той държеше реч пред събралото се множество от хора. Петков призова за единство, но беше улучен в отговор от снежна топка.

 

„bTV“ твърди, че това е било дело на активисти на ПП „Възраждане“, които също са на Шипка, както и на русофили. Техните действия прекъснаха изказването на Кирил Петков.

„Никой не трябва да вкарва езика на омразата в този ден, когато почитаме хората, които са дали живота си за нашата свобода“, коментира след случката премиерът пред журналисти. 

Той отрече категорично и твърденията, че България се готви да изпрати изтребители в Украйна. И подчерта, че нашата страна трябва да продължава да дава хуманитарна помощ. Премиерът посочи, че там има жени и деца, които са в много тежко състояние. 

Петков не отговори на зададения му въпрос дали ще подаде оставка. 

„Българите не трябва да вярват на лъжите и на атаките, които се опитват да разклатят обществото„, каза още той и подчерта, че има достатъчно гориво и са спекулативни твърденията на някои депутати, че трябвало да бъде отпуснато такова от държавния резерв. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments