Напрежение на делото за мярката за неотклонение на Рагевски, убил Юмер Мехмед

0
145

 

Мярка за неотклонение на Станимир Рагевски
Мярка за неотклонение на Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг

Напрежение съпровождаше гледането на мярката за неотклонение на 55-годишния бизнесмен Станимир Рагевски, обвинен за жестокото убийство на Юмер Мехмед. Както Искра.бг ви съобщи пред сградата на Съдебната палата близо час преди започването на заседанието се бяха събрали познати и приятели на Юмер, които чакаха да доведат Рагевски. Те бяха категорични пред медиите, че искат доживотен затвор за зверското престъпление, извършено от бизнесмена.

Част от протестиращите успяха да влязат и в самата Съдебна палата и чакаха пред залата да бъде доведен арестуваният за убийството на Юмер. Когато го видяха, те започнаха да крещят: 

„Изрод!“

„Убиец!“

Първоначално журналистите също бяха допуснати в заседателната зала. Но изненадващо съдийката от Окръжния съд поиска представителите на медиите да се представят. Журналистите бяха категорични, че няма да го направят пред човека, сочен като убиец на Юмер Мехмед. Човек, разчленил тялото, напъхал го в чували и бидони и откарал го до езерото „Вая“. Съдията обяви, че щом журналистите не желаят да кажат своите имена пред Рагевски, трябва да напуснат залата, което се и случи.

Мярка за неотклонение на Станимир Рагевски
Мярка за неотклонение на Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг

Заседанието продължи малко повече от половин час. Толкова отне на съдията след това и да вземе решение за мярката за неотклонение. Очаквано Рагевски остава в ареста за постоянно с оглед на опасността да извърши ново престъпление или да се укрие.

След обявяването на решението на съдията прокурорът по делото Десислава Трифонова разкри пред медиите, че и убийството, и разчленяването и опита за укриване на останките са били извършени през светлата част на денонощието. Тя беше категорична, че това само показва характера на извършеното от Рагевски.

Трифонова подчерта, че има достатъчно доказателства, че именно той е извършителят и затова е поискала да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“ и му е повдигнала обвинение за умишлено убийство.

Трифонова коментира още, че събирането на доказателства продължава и в настоящия момент като има и нови такива, но подробности не бяха разкрити. На въпрос на Искра.бг какво е казал Рагевски пред съда тя съобщи, че той изобщо не се е възползвал от правото си да говори в съдебната зала и да поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Интересен момент по време на делото беше, че представители на съдебната охрана доведоха в залата мъж, който всички взеха за свидетел по делото. Но прокурор Трифонова съобщи, че той не е бил свидетел и всички са били много изненадани от неговата поява.

Мярка за неотклонение на Станимир Рагевски
Мярка за неотклонение на Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг

От своя страна адвокатката на Станимир Рагевски отказа да коментира случая с аргумента, че разследването е в много начална фаза

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments