Напредва модернизацията на стъкларския завод „Рубин“ в Плевен

0
120
Стъкларския завод „Рубин“
Стъкларския завод „Рубин“. Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева се запозна с проекта за нова инвестиция за 110 млн. лева в стъкларския завод „Рубин“ в Плевен. Той предвижда да бъдат разкрити 150 нови работни места и изграждането на нова 300-тонна ванна пещ.

На работната среща в Плевен между министър Милена Стойчева, заместник-министър Веселина Минчева и ръководството на завода беше представено изпълнението до момента на двата инвестиционни проекта, получили сертификат за инвеститор клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), по които са разкрити 550 работни места.

Ръководството на завода представи и проекта за новата инвестиция, за който също е подадено искане от инвеститора за сертифициране по ЗНИ.

Министерството на иновациите и растежа насърчава инвестициите в иновативни производства. В наше лице имате надежден партньор“.

Общата стойност на инвестициите на дружеството след изпълнение на новия проект ще достигнат около 250 млн. лв.

Проектът предвижда множество иновации при управлението, което ще се извършва с реални данни от смарт контрол център, намаляване на вредните емисии и други. От компанията инвестират и в развитие на бъдещи кадри със създаване на академия за обучение към завода.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments