Нападнатият лекар от Разградската болница проговори

0
830
Болница в Разград
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Стана ясна причината, заради която възникна конфликт между медик в разградската болница и мъж от село Дянково. В понеделник вечерта мъжът е завел съпругата си на гинекологичен преглед. След него съпругът е обиждал и удрял шефа на „Отделението по акушерство и гинекология“. Потърпевшият лекар разказа пред „NOVA“, че е поканил жената да се подготви за гинекологичен преглед, за да може да й приложи правилното лечение. Бременната е отказала, защото не е изпитвала болки, а искала само да види бебето си на видеозон. Тогава гинекологът и обяснил, че такъв преглед не й се полага, след което жената е подписала документите и си е тръгнала.

Доктор Мишел Озиолор е бил потърсен от съпруга, който е започнал нападателно да вика на лекаря и да го псува. Мъжът го е попитал, защо не е искал да види жена му с видеозон, а гинекологът му е казал:

„Обясних му, че трябва да я прегледам, да преценя каква е ситуацията, дали ще се задържи бебето“.

След този разговор мъжът се е заканил да убие лекаря. Последвала молба от страна на потърпевшия, съпругът да напусне отделението. Той си е тръгнал, но впоследствие се е върнал и го е ударил три, четири пъти по лицето с раницата си. Лекарят е бил в шок от ситуацията, защото от 32-годишната си практиката никой не му бил посягал.

Директорът на болницата д-р Гечо Жеков коментира ситуацията като обясни, че всички правила важат както в другите болници, така и в разградската болница. Той сподели и за ситуацията с местата за заразени с коронавирус в лечебното заведение:

„Към настоящия момент имаме 90 легла. Ще затворим неврологичното отделение и то също ще стане за заразени с коронавирус. От 285 легла ще имаме 120 легла за лечение на COVID-19.”.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments