НАП въвежда електронно попълване на данъчната декларация

0
298
Подписване
Снимка: Pixabay

Автоматичното попълване на данъчната декларация ще може да се осъществява с електронен подпис или ПИК от 1-ви март, съобщават от НАП.

От агенцията припомнят, че от 2020 година крайният срок за използването на 5-те процента отстъпка е удължен до 31 март, но не повече от 500 лева от данъка за довнасяне. Необходимо е обаче да се заплати цялата сума, която трябва да се довнесе и клиентът не трябва да има просрочени задължения. Към момента подадените декларации на гише в Териториалната дирекция на НАП – Пловдив са 14, а тези по електронен път – 24.

Важно нововъведение в тазгодишната данъчна кампания е задължителното електронно деклариране на доходите от самоосигуряващите се лица чрез електронен подпис или ПИК. Това се отнася предимно за земеделските производители, едноличните търговци, работещите на патент и тези, които са със свободни професии.

От НАП също така напомнят, че при използване на физическите и виртуалните ПОС терминали на агенцията, плащанията биват отразени в системата веднага, като не се начисляват такси за направения превод.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от