НАП проверява всеки

0
182
Росен Бъчваров. Снимка: Фейсбук
Росен Бъчваров. Снимка: Фейсбук

„Националната агенция по приходите (НАП) за година прави около 2 хил. проверки за несъответствие между имущество и доходите работи за всякакви физически лица, независимо дали са политици или не“, това заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров в ефира на БНТ.

Бъчваров добави, че никой не е застрахован от данъчен контрол. Според него трябва да се направи промяна в закона, за да няма отново случаи на закупуване на имоти на цени по средни за пазара.

„В момента се позволява прехвърлянето на собственост да става на по-ниска от действителната цена и така се допуска спестяване на данъци“, каза Бачваров.

Последните дни също станахме свидетели на акция срещу нелегалните превози в страната организирана от НАП. Говорителят на НАП коментира случилото се:

„Кампанията срещу нелегалните превозвачи показва плашещи данни – много хора извършват подобни превози в страната и чужбина нелегално с лични автомобили.“

Акцията на агенцията започна преди седмица и ще продължи в следващите месеци. По последни данни има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина, без да отчитат приходите си. Глобата за неиздадени една касова бележка достига 2 хил. лв., а ако не бъдат издадени касови бележки и билети на пътници, глобата се увеличава пропорционално, а превозното средство може да бъде спряно от движение за един месец.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments