НАП продължава проверките към търговците на плодове и зеленчуци извън борсите

0
35
Фермерски пазар
Снимка: Pixabay

Националната агенция за приходите /НАП/ ще промени подхода за контрол на търговията с плодове и зеленчуци, съобщиха от ведомството. Преди около 3 седмици данъчните съвместно с МВР започнаха денонощни наблюдения на 13-те най-големи тържища у нас. Търговците са изнесли част от продуктите си в околностите с цел избягване на проверките.

След като продажбата на плодове и зеленчуци става извън борсите, инспекторите на приходната агенция разширяват дейността си и тръгват извън обособените за търговия места. Нови тържища също ще бъдат добавени към местата, където приходната агенция осъществява наблюдение и контрол. Досега данъчните са направили над 40 000 проверки на превозни средства, обекти на борсите и търговци.

Към момента на входа и изхода на тържищата са организирани контролно-пропускателни пунктове, където данъчните продължават да следят за произхода на стоките, придружаващите ги документи и укриване на приходи от продажби. Веднага след началото на акцията добросъвестните търговци, които законно отчитат продажбите си, са отчели значителен ръст на оборотите си.

С над 50% са се увеличили надлежно издаването на фактури и транспортни документи на плодовете и зеленчуците.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments