Наградиха Зайн за „Илюзионист на годината“

0
330
Бургаският маг Йордан Янев-Зайн е Илюзионист на годината
Снимка: Искра.бг

Бургазлията Йордан Янев – Зайн е „Маг на годината“. Това е трофей, който той ще постави до редицата международни награди, сред която е и титлата „Артист на месеца“ на компания Сандз, Макао.

Зайн достигна тази награда заради своя спектакъл „Вълшебствата на Зайн“, който беше представен на миналогодишното му турне в най-големите български градове, под мотото „Остани в България-промени България“.

Той приветства гостите на церемонията с думите:

„Аз съм Зайн, много съм благодарен на всички, които дойдохте да ме уважите. Това е един от моите най-щастливи моменти в живота. Това, че успях да стигна дотук и да получа тази купа, за мен беше огромна изненада. Никога не съм предполагал, че ще стане това или че ще я получа толкова скоро. И решихме да ви пуснем един филм, където вие ще можете да видите моята история, откъде точно тръгна всичко с магията“

След филма, който беше подготвил илюзионистът, станахме свидетели на връчване на грамоти в знак на благодарност за всички, които са помогнали на Йордан в изграждането му като маг.

Колегите му от занаята му връчиха купата „Сенко“ като му пожелаха: „Успех по пътя на нашите и световните сцени“.

Зайн получи почетна награда и от кмета на община Бургас – Димитър Николов, която беше връчена от зам.–кмета на Бургас д-р Лорис Мануелян със словата, написани от кмета Николов:

„Приемете моите искрени поздравления за спечелените от Вас най-добри отличия в линията на българските илюзионисти. Изключително съм горд, че наградата „Сенко“ увенчава усилията на един млад бургазлия. Вие сте пример за всяко дете, което започнА от нищото и влага всякакви усилия дори и магия, ЗА да постигне желаното. Благодаря и за това, че въпреки възможностите за реализация в чужбина, Вие избирате България. И нека до това отличие застанат още много статуетки.“

В интервю за Искра.бг, Йордан Янев – Зайн отговори на няколко въпроса:

Как започна всичко с магията?

Първото нещо, което породи моя интерес към магията беше майка ми. Тя освен, че е стоматолог много обича изкуството. И винаги тя е била човекът, който ме е подкрепял за самия занаят. Когато бях малък баща ми ми показа няколко фокуса, за които не ми разкри тайната и аз по цели нощи се чудих как се случват.

Имате ли идол? Има ли някой, който Ви вдъхновява?

Избягвам идолите, имам много колеги, от които черпя идеи. Един от най-великите за мен илюзионисти е Дейвид Копърфийлд. Но никога не повтаряме един и същ номер, и всеки е индивидуален.

По пътя за трофея „Маг на годината“ срещнахте ли конкуренти?

В България има много достойни илюзионисти, които развиват своята магия в различни сфери, но мисля, че аз заслужих наградата заради своето турне, което беше в големите градове в България с мотото „Остани в България-промени България“.

Кой е Вашият връх, който искате да покорите?

Аз не си поставям върхове, защото винаги идват все нови и нови идеи. Надявам се с моята идея за турнето да успея да върна много млади хора в България, които да си кажат „ето той е успял и аз мога“. Засега най-новата ми идея е да създам телевизионно предаване, въпреки, че работя над своя Ютуб канал.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments