Наградиха участниците в акцията по спасяването на 16-годишен скиор в „Пампорово“

0
894
Спасители
Спасители. Снимка: Планинска спасителна служба

Ски патрули, планински спасители и доброволци бяха наградени за участието си в акцията по спасяването на 16-годишен скиор в „Пампорово“. Те получиха отличия за доблест и героизъм от директора на ОДМВР-Смолян ст. комисар Костадин Пачеджиев, предаде „БТА“.

Момчето бе спасено, след като падна в гориста местност край писта през февруари. Издирването му продължи близо 4 часа, a най-накрая спасителите успели да открият мястото, след като са чули виковете му за помощ. В успешната акция взеха участие Петър Моллов, Мария Михтарева, Емил Бахов, Росен Михайлов, Никола Рашков, Красимир Рабушев, Стефан Илчевски.

Спасителите намерили пострадалия скиор в труднодостъпна местност. Той бил без шапка и ръкавици, което довело до измръзването му при минусовите температури. Момчето било и с контузия на главата, получена от падането. Един от доброволците го загърнал със своето яке, като по този начин успял да го стопли до пристигането на планинските спасители.

Пострадалото 16-годишно момче е карало ски по пистата, като е излетяло от трасето и се е ударило в дърво. Неговото издирване бе затруднено от първоначалната противоречива информация, получена от скиора след инцидента.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments