Наградиха столичните полицаи, отказали подкуп в особено голям размер

2
319
Награждаване
Награждаване. Снимка: МВР

„Задължение на всеки униформен е да не се отклонява от закона!“

Това заяви старши инспектор Любомир Апостолов от отдел „Пътна полиция“ на СДВР, който заедно с колегите му младши инспекторите Елена Симова и Алек Каленски, бяха наградени със заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев. По думите му в практиката си има опити, макар и не толкова чести, водачи на пътя да се опитват да избегнат санкции, но предлагането на подобна сума като подкуп е прецедент. Апостолов благодари и на колегите си от Пето Районно управление и патрула от СОД, които също са били на място – „заедно показахме, че в МВР се работи екипно“.

Припомняме, че около 01:00 часа на 18 януари на булевард „Княз Ал. Дондуков“ служителите на реда са спрели за проверка лек автомобил, шофиран от чужд гражданин. Извършената проба за наркотици е била положителна за канабис, амфетамин и метамфетамин. По време на транспортирането на шофьора, той е пуснал на пода на служебната кола две пачки с банкноти в евро на обща стойност 10000 евро с искането да не бъде задържан и да получи обратно свидетелството си за управление на моторно превозно средство.

Чужденецът е отведен във ВМА за кръвна проба, която е отказал да даде. При влизането в сградата на болничното заведение той е предложил още 3000 лева и скъп ръчен часовник, като е поставил същите условия.

Полицаите незабавно са докладвали за случая и в условията на неотложност в Пето РУ-СДВР е образувано досъдебно производство, което се води под надзора и ръководството на Софийската градска прокуратура.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Морски пясък
Морски пясък
1 година по-рано

Тоя с очилата и той ли е бил на пътя? 🙂

Райнхард Хайдрих
Райнхард Хайдрих
1 година по-рано

Сега сигурно съжаляват че не са ги взели.Късно е либе за китка. Птичето веднъж каца на рамото.