Наградиха шампиона по борба Георги Иванов в Димитровград

0
74
Георги Иванов и Иво Димов
Георги Иванов и Иво Димов. Снимка: БФ Борба

В Димитровград почетоха Георги Иванов, който преди дни спечели европейската титла в тежка категория до 125 кг на свободния стил на първенството до 23 г., съобщиха от БФ Борба. Шампионът бе приет от кмета Иво Димов, който му връчи почетен плакета, а общинският съвет в четвъртък ще гласува и предложена от него парична премия от 3000 лева.

„Тази титла е първа в историята на България от европейски първенства за тази възраст. И е първа европейска титла за Димитровград от над 50 години, от времето на Еню Вълчев”, аргументира решението си кметът. А Георги Петров, председател на клуба по борба „Димитровград“ уточни, че преди триумфа на Георги Иванов, България е имала два загубени финала, като единият е на Димитър Иванов, брат на Георги, също възпитаник на димитровградската школа. Пред 2016-а баткото печели сребро на първенството в Русе.

Самият Георги си пожела тази титла да е само стартът към по-големи успехи, а мечтата му е един ден да стана също световен и олимпийски шампион. След кратка почивка Иванов ще започне лагер с националния отбор за мъже, който след 10 дни заминава на подготовка в Азербайджан.

“След по-малко от месец е европейското първенство за мъже, надявам се и там да вляза в тройката”, каза шампионът.

Първенството на континента е в Загреб от 17 април.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments