Наградиха гранични полицаи и куче след екшън с мигранти край Средец

0
1149
Гранични полицаи
Гранични полицаи. Снимка: МВР

​Главен комисар Антон Златанов отличи старши полицай Никол Костадинова от гранично полицейско управление-Средец за участието ѝ в операцията като водач на служебно куче и още девет нейни колеги

 Златанов  разказа, че вчера е имало специфичен случай, при който група от шестима мигранти беше преминала незаконно турско-българската граница.

Патрулиращите служители са го задържали с помощта полицейското куче, водено от старши полицай Никол Костадинова. Граничните полицаи няколко пъти разпоредили на нарушителите да спрат, но те не се подчинили.

Старши полицай Никол Костадинова
Старши полицай Никол Костадинова. Снимка: МВР

Това наложило старши полицай Костадинова възпроизвела предупредителен изстрел във въздуха и целта е постигната – групата застанала на място, а колегите ѝ веднага обградили нарушителите. Опитвайки се да избяга, единият от мигрантите блъснал старши полицай Костадинова и тя възпроизвела неволен изстрел от прибраното в кобура оръжие, който я е засегнал в крака.

На място е повикан екип на „Спешна медицинска помощ“, който я е транспортирал до болница. Няма опасност за живота ѝ, в добро състояние е благодарение на грижите на лекарите и с висок боен дух.

Тя е героят на вчерашния ден и заедно с деветимата ѝ колеги, участвали в операцията, получиха награди за труда си

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments