Надзиратели блокираха затвор във Франция в знак на протест

0
274
Затвор
Снимка: Wikimedia commons

Около 60 затворнически надзиратели са блокирали достъпа до затвора в Алансон/Конде сюр Сарт в знак на протест след като техни колеги бяха нападнати.

Припомняме, че вчера 27-годишният Михаел Шиоло атакувал с керамичен нож двама пазачи – единият е бил ранен в корема, а другият по лицето и гърба. После той се барикадирал в зоната за семейни посещения заедно с приятелката си, дошла му на свиждане. По време на операцията на командосите, Шиоло и посетителката му били застреляни. По-късно момичето починало от раните си.

Шиоло викал „Аллах Ахбар“ (Бог е най-велик) по време на нападението си. Френските министри го определиха като „терористичен инцидент“, пише „БиБиСи“.

В знак на протест днес надзирателите в строго охранявания нормандски затвор, в който има 110 опасни престъпници, са запалили автомобилни гуми и палети пред сградата. Те не допускали свои колеги да влязат вътре.

Подобни протести има на входовете на други затвори във Франция. Заради блокада от надзиратели около 200 души не могат да влязат в затвора „Фльори-Мерожис“ близо до Париж, който е най-големият в Европа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments