Надежда Йорданова критикува назначението на транспортния министър за координатор на изборния щаб

0
48
Надежда Йорданова
Надежда Йорданова. Снимка: Facebook

Заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова изрази изненада и недоумение от решението транспортният министър да бъде назначен за координатор на предизборния правителствен щаб. Йорданова подчерта липсата на релевантни компетенции на министъра в контекста на предстоящите избори:

„Министърът на транспорта няма нито една функционална компетентност, нито една, по организацията и провеждането на изборите! Дори превозването на изборните книжа и машини до изборните секции не е негова отговорност.”

Тя добави, че този случай е поредният пример за политически игри от страна на служебното правителство, което не успява да избегне изкушението да участва в опити за реваншизъм.

„Служебните правителства, включително с заплахите за бюджетен дефицит от 6% и високи цени на горивата, показват, че те не се отказват от участие в политическите игри“, каза Йорданова пред „БНР“.

Йорданова също така подчерта, че ПП-ДБ не възнамерява да внася предложения за промени в Изборния кодекс и изрази надежда другите партии също да се въздържат. Тя обоснова своята позиция с това, че „нови изборни правила трябва да се правят в по-спокойни времена“.

В контекста на предстоящите избори Йорданова отчете напредъка на преговорите между „Да, България“, „Демократи за силна България“ и „Продължаваме Промяната“ за общо явяване на националните и европейските избори:

„Разговорите се водят, надявам се да приключат бързо и успешно. Дължим на обществото консолидация, в тези трудни времена не можем да делим избирателите.”

Йорданова подчерта необходимостта от продължаване на реформите в службите и съдебната система и настоя за бързо, обективно и всестранно разследване на скандалите, засягащи институциите.

Надежда Йорданова: През последните дни отново стана ясно защо е необходима съдебна реформа

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments