Над половин милион британски лири са намерени в хладилен агрегат на камион на „Капитан Андреево“

0
9
Намерена валута
Намерена валута. Снимка: Агенция „Митници“

Митническите служители на „Капитан Андреево“ са предотвратили нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута.

Около 18:25 часа вчера на пункта е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е било селектирано за щателна проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина са били намерени полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 британски лири. Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 британски лири с левова равностойност 1 208 890 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Хасковската районна прокуратура-Териториално отделение–Свиленград. Шофьорът Д.К., който е турски гражданин на 36 години, е бил привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments