Над 70% от работодателите раздават бонуси за Коледа

2
25
Подарък
Подарък. Снимка: Freepik.com

73% от българските фирми предвиждат да наградят своите служители с бонуси за Коледа. Това показват данните на проучване, проведено от Българската търговско-промишлена палата проведено в средата на месец декември.

Данните събрани от 162 организации и предприятия от различни сектори като услугите, строителството, търговията, машини и оборудване, храни и напитки и други.

Делът на фирмите, който ще раздадат допълнителни възнаграждения отново е значим, но проучването показва, че финансовото състояние на все по-малко работодатели позволява това. 

Проучването подчертава значението на бонусите като средство за провеждане на мотивационна политика с оглед на задържане на персонала, особено в светлината на икономическите предизвикателства. Въпреки това, се отбелязва спад от 11.54% в броя на фирмите, които планират да предоставят бонуси, в сравнение с предходната година.

Tова може да се обясни от няколко фактора, като очакваното увеличение на минималната работна заплата през януари 2024 година, общият недостиг на финансови ресурси и вече извършените повишения на заплатите през текущата година. В резултат на тези фактори, 17% от фирмите не планират да предоставят Коледни бонуси, а 9% все още не са взели решение по този въпрос, което представлява увеличение с 5% спрямо предходната година и показва по-голяма несигурност в бизнеса.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
مورد أنابيب uPVC في العراق
3 месеци по-рано

As a trusted supplier in the plastic industry, Elitepipe Plastic Factory has established long-term partnerships with clients who value their high-quality products and reliable performance. Elitepipe Plastic Factory

حلول تجهيزات الأنابيب uPVC
3 месеци по-рано

you are in reality a just right webmaster. The site loading velocity is incredible. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you have performed a wonderful task on this topic!