Над 70% от акушерите във Франция препоръчват хомеопатия за неразположения при бременност и след раждане

0
58
Хомеопатия
Хомеопатия. Снимка: Wikimedia Commons

В навечерието на Бабин ден, който по стар стил се отбелязва на 21 януари или както официално е обявен за Ден на родилната помощ, медицинската информационна кампания „За хомеопатията“ представя официални данни за приложението на хомеопатията от акушерите във Франция.

Хомеопатичната терапия има мястото си за поддържане на доброто здраве на жената. Бременността е вълнуващ, но особено уязвим период от живота на бъдещата майка. Този етап често се съпътства с различни неразположения, а грижите за тях подлежат на внимателна оценка.

От Националния център за научни изследвания във Франция /CNRS/ препоръчват използването на хомеопатични медикаменти в практиката на акушерките, които проследяват нормално протичаща бременност. Повече от 70% от практикуващите акушерки са препоръчвали хомеопатия при проследяването на своите пациентки. Този терапевтичен метод подобрява качеството на живот през целия период на бременността, без риск за плода и бременната, както и осигурява бързо и безопасно възстановяване след раждане.

Най-честите области за повлияване с хомеопатия при нормална бременност и следродилен период са:

  • Гадене, повръщане, киселини, запек, хемороиди, тежки крака, болки в кръста, крампи, смущения на съня, тревожни състояния;
  • Подготовка за раждане;
  • Грижа в следродилния период – болка, хемороиди, умора и тревожна напрегнатост;
  • Грижа за добро начало на кърменето – недостатъчно кърма, рагади, болка при начало на кърменето.

Резултатите от проведени анкети сред специалистите, които проследяват бременността показват удовлетвореност от предписване на хомеопатична терапия:

  • 90% от акушерките са доволни от ефекта на препоръчаните медикаменти, които предлагат в своята практика;
  • 74,4% от акушерките във Франция са препоръчали най-малко един хомеопатичен медикамент в своята практика;
  • 76,9% от АГ специалистите са предписали най-малко веднъж хомеопатична терапия на бременни.

Допълнителна проверена информация за клиничната хомеопатия, нейната ефективност може да намерите ТУК.

За Хомеопатията

„За Хомеопатията“ е научната и медицинска информационната кампания, част от международния проект „Mon Homeo Mon Choix“ (Моята хомеопатия – моят избор monhomeomonchoix.fr). Нейната цел е да образова и да бъде достоверен източник на информация за хомеопатията. В основата на платформата е сайтът za-homeopatiata.bg, на който ще бъдат публикувани проверени факти за клиничната хомеопатия, нейната ефективност, както и ще бъдат опровергани най-честите митове и неверни твърдения. Източници на информацията на сайта са български и международни медицински партньори, сред които „Homeopathy research institute“, базирана в Лондон организация, посветена на популяризирането на висококачествени изследвания в хомеопатията на международно ниво.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments