Над 60% от българите са намалили разходите си заради пандемията от COVID-19

0
94
Ресторант
Ресторант. Снимка: Pixabay

Повече от половината от българските граждани са намалили разходите си заради пандемията от COVID-19. 60 на сто от сънародниците си се опитват да спестят от ненужните покупки и удоволствия в условията на коронакризата. Средно с около 500 лева на месец се харчат по-малко. Хората са се отказали основно от спонтанни покупки по магазините, предаде „NOVA“.

В същото време значителен процент от българите са намалили до минимум и посещенията в ресторантите. Става въпрос за 74 на сто на нашите сънародници. 54% пък спестяват от средствата за пътувания и почивка, както и от козметични продукти и посещения във фитнес зали – 37%. 49 на сто купуват дрехи и обувки само ако това е крайно наложително.

Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията обяви, че това, което наблюдаваме в момента, е напълно нормално. Хората ходят по заведения, когато са спокойни за доходите и за здравето си. Сега обаче повечето българи очакват втора вълна и са притеснени.

Интересен е и фактът, че при една и съща бройка посетители в ресторантите хората харчат по-малко. В големите градове оборотът бил паднал с между 45 и 50%.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments