Над 57000 деца ще прекрачат училищния праг за първи път

0
9
Класна стая
Класна стая. Снимка: МОН

Повече от 57000 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път на 15 септември. Приблизително 717 хиляди е броят на учениците, които ще се се обучават през новата 2022/2023 учебна година. Общо 46 образователни институции от 14 области ще открият учебната година в други сгради, като най-честата причина за това са продължаващи ремонти. Сред тях са 18 училища от 9 области у нас.

За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. Учебната година ще стартира присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учениците.

Просветният министър проф. Сашо Пенов ще присъства на откриването на учебната година в 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София, а в 13:30 часа ще посети ПГЖПТ „Христо Смирненски“ в Карлово. Зам.-министър Мария Гайдарова ще открие в 09:30 часа STEM център и новата учебна година в езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив. Тя ще бъде и на старта на академичната учебна година в Медицинския университет в града (11 часа). Зам.-министър Надя Младенова ще е на тържеството в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Априлово, община Горна Малина, от 10:30 часа. Зам.-министър проф. Албена Чавдарова ще открие учебната година в ЕГ „Васил Карагьозов“ в Ямбол в 09:00 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments