Над 200 хил. евро задържаха митнически служители за един ден

0
116
Част от конфискуваната валута. Снимка: пресцентър Агенция Митници
Част от конфискуваната валута. Снимка: пресцентър Агенция Митници

206 515 недекларирани евро са били конфискувани от пътници на митническите пунктове Капитан Андреево, Лесово и „Летище София – пътници“ при три отделния случая в рамките на ден, съобщиха от Агенция „Митници“.

Недекларирани 65 000 евро задържаха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево. Валутата е открита в автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. При проверка в раницата на един от пътниците, между личния багаж, са открити необявени 65 000 евро с левовата равностойност на 127 128.

Недекларирани 104 600 евро с левова равностойност над 200 000 лв. откриха митнически служители на Митнически пункт Лесово, при проверка на напускащ страната лек автомобил. Колата с българска регистрация е пристигнала на митническия пункт на 26.02.2019 г. на трасе за изход на леки автомобили от България към Турция. Автомобилът е управлявал български гражданин, придружен от двама пътници – и двамата турски граждани, единият от които със статут на постоянно пребиваващ в България. Митническите служители откриват внушителното количество контрабандно пренасяна валута в пачки по джобове на дрехите им.

В същия ден, 26.02.2019 г., митнически служители от МП „Летище София – пътници“ откриха и над 36 000 евро при проверка на пътник – български гражданин, пристигнал с полет от Израел. Митническите служители установили, че в джобовете си пътникът пренася 36 915 евро. Отритата валута е иззета, съставен е акт установяване на административно нарушение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments