Над 18 кг кокаин бяха задържани от митничарите на ГКПП „Малко Търново“

0
167

Източник: Окръжна прокуратура – Бургас

Над 18 килограма кокаин е бил открит от митничари на ГКПП „Малко Търново“ вчера, стана ясно по време на брифинг в Апелативната прокуратура в Бургас, предаден от „Фокус“.

Внушителното количество кокаин възлизало на над 5 милиона лева и представлявало сериозна обществена опасност, съобщи административния ръководител на Окръжната прокуратура Георги Чинев.

Зам.-директорът на Териториална дирекция „Южна Морска“ към Агенция „Митници“ е обяснил, че автомобилът, в който се е транспортирал кокаинът, е искал да премине в посока Турция в 06:30 часа. Бил е избран за щателна митническа проверка на базата на анализ на риска и са го отвели в халето за нея. Тогава в тайник в багажното са се открили 17 пакета с кокаин, тежащи 18,221 килограма

Наблюдаващият прокурор Мануел Манев е обяснил, че в колата са пътували 43-годишна бургазлийка и 51-годишен варналия, живущ в Бургас, които са били привлечени в качеството на обвиняеми в образувалото се досъдебно производство.  

Срещу двойката са повдигнати две обвинения за престъпления, извършени в съучастие – за притежание на кокаина с цел разпространение и за опит за контрабанда на наркотичното вещество към Турция. Второто обвинение било по-тежко и се наказвало с 15 до 20 години затвор и глоба между 200 000 и 300 000 лева. В момента двамата били задържани за 72 часа и се очаквало внасянето на предложение за вземането на мярна „задържане под стража“ спрямо двамата.

Прокурор Манев е обяснил, че и при претърсванията на техни недвижими имоти са открити и иззети вещи с отношение по делото – около 10 000 евро и 3000 швейцарски франка.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments