Над 14 км от пътя Малка Арда-Баните ще се ремонтират в Смолянско

0
447
Ремонт на път
Ремонт на път. Снимка: Pixabay

Над 14 км от третокласния път ІІІ-863, в участъка между Малка Арда и Баните на територията на Смолянска област, ще се ремонтират чрез програмата за текущ ремонт и поддържане. Това е първият етап от обновяването на общо 41 км от третокласното трасе. Предвиден е и ремонт на отсечката между Соколовци и Малка Арда, която е около 27 км, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Третокласната отсечка свързва населените места в общините Баните и Смолян с областния град, както и областите Смолян и Кърджали.

Ремонтните дейности са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Смолянска област. През изминалата година в участъка Малка Арда-Баните са извършвани подготвителни работи. Предвидено е изпълнението на земни и скални изкопи, обрушване на скатове, ремонт на пътната настилка, полагане на бетонови бордюри. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.

Стойността на ремонта в 14-километровия участък е 20,7 млн. лева. Парите са от бюджета на АПИ, а срокът за завършване на ремонтните дейности е до края на септември.

По време на строителните работи движението ще се осъществява в свободната от ремонт лента. Призовават се шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно сигнализацията. АПИ се извинява на водачите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments