Над 1000 ученици участваха в Националния ученически конкурс „Моята паричка“

0
50
Конкурс за деца
Конкурс за деца. Снимка: The Little Chief

Над 1000 ученици от цялата страна се включиха в тазгодишното издание на Националния ученически конкурс „Моята паричка“. Инициативата се реализира за втора година и има за цел да насърчи финансовата грамотност сред децата и семействата. Организатор на конкурса е платформата за финансова грамотност The Little Chief с подкрепата на Junior Achievement Bulgaria и УниКредит Булбанк.

Участниците в категорията до 12 години имаха задачата да измислят и нарисуват свой проект на банкнота, докато учениците от 13 до 16 години трябваше да напишат есе по теми, свързани с парите и добрите финансови навици.

Конкурсът завърши с пъстра изложба в арт-пространството на UniCredit Studio в София, където бяха изложени най-добрите рисунки и най-интересните и запомнящи се цитати от есетата на учениците. На специално събитие на 8 юни бяха обявени и наградени победителите в конкурса. Общо 10 деца получиха отличия в двете категории на „Моята паричка 2024“:

В категория „Рисунка“ победител на публиката е Кристияна Иванова на 10 години от Русе. Ето другите награди:

Първо място: Ава Билял, 11 г. от София
Второ място: Катрин Цветанова, 11 г. от Лом
Трето място: Божидар Атанасов, 11 г. от София
Специалната награда на УниКредит Булбанк: Петко Харбалиев, 8 г. от Бургас.

В категория „Есе“:

Първо място: Стефан Ступак, 14 г. от София
Второ място: Александра Младенова, 13 г. от Видин
Трето място: Десислава Желева, 14 г. от София
Специалната награда на УниКредит Булбанк: Андрея Бакалова, 16 г. от София
Специалната награда на издателство Аз-буки: Пресиян Андреев, 13 г. от Дряново.

Есетата на Стефан и Пресиян, както и цитати от творбите на останалите победители, ще бъдат публикувани в следващия брой на вестник Аз-буки.

Победителите получиха медали, грамоти и специални награди от партньорите на конкурса УниКредит Булбанк, Озон, издателствата Клевър Бук, Керът, Сиела и Фют. Те бяха окичени с отличията от членовете на журито.

В унисон с целите на инициативата да насърчи инициативността на децата, водещи на церемонията бяха 8-годишната Карина Тодорова и 14-годишният Кристиян Костов.

Как да предпазим кожата си от слънчево изгаряне?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments