Над 1000 джудисти се очакват на турнира „Топалов оупън“ в Панагюрище

0
94
Джудо
Джудо. Снимка: БФ Джудо

На 15 и 16 юни в Панагюрище ще се проведе 8-ото издание на международния турнир по джудо „Топалов оупън“. Над 1000 състезатели от 19 държави ще се състезават за медали и награди, като мероприятието обещава да бъде едно от най-мащабните събития в българския спортен календар за тази година.

Джудо
Джудо. Снимка: БФ Джудо

Таланти от Азербайджан, Германия, Сърбия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Турция, Северна Македония, Русия, Румъния, Израел, Италия, Черна гора, Молдова, Гърция, Чехия, Полша, Словакия и България ще се съберат в Панагюрище, за да демонстрират своите умения и спортна подготовка.

Най-внушителната делегация е от Израел, която идва с пет отбора и общо 100 джудисти. Турция и Сърбия също ще се представят с големи състави от по 70 състезатели, докато Италия ще изпрати 25 свои представители.

Повечето клубове от България също ще участват в традиционната надпревара, организирана от столичния клуб „Топалов“. Турнирът е за подрастващи състезатели от 6 до 18 години, като схватките ще се провеждат на шест татамита.

След турнира ще се проведе и тренировъчен лагер, на който специален гост ще бъде Георги Георгиев, последният олимпийски медалист на България по джудо. Георгиев спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Атина през 2004 г.

Срещите на „Топалов оупън“ ще започват от 10:00 часа и в двата състезателни дни и ще бъдат излъчвани на живо. За призьорите и най-вече за шампионите са предвидени специални награди от фирмата за спортни уреди „Суплес“, както и от компаниите “Born Winner”, „Door Mats“, „Старосел“ и други спонсори.

„Ние, потребителите“: Ремонт удължава гаранцията на уредите с 12 месеца

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments