Начисляване на сметка или недоглеждане? Как EVN таксува съседи по различен начин за един и същ период?

0
4385
Николай Димитров
Николай Димитров. Снимка: Личен архив

Умишлено начисляване на сметката за ток или недоглеждане от страна на EVN? Как така двама абонати, живеещи на един и същ адрес, бяха таксувани по различен начин за един и същ отчетен период? Този въпрос отправи видният бургаски общественик Николай Димитров, който се свърза с Искра.бг, за да разгласи случая.

„Става въпрос за физически лица, живеещи в съседни входове. За един и същ отчетен период първият абонат е таксуван с 0.169 стотинки за нощна и 0.23 за дневна, докато вторият плаща 0.20 стотинки за дневна и 0.11 стотинки за нощна. Аз не съм подписвал договор с никого. Обадих се на EVN и им поисках обяснение за начислената сметка. От там ми отговориха, че цената, на която трябва да бъдем таксуване е по-ниската, но не знаят на какво се дължи объркването. Посъветваха ме да пусна жалба, така и направих“, коментира Димитров пред наш репортер.

Следващата му стъпка е да входира запитване до Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, като приложи фактурите.

„Аз мога да отделя 20 лева повече за сметка, но има хора, които не могат да си го позволят. Убеден съм, че не съм изолиран случай. Затова го правя, не от дребнавост, а за да се изясни ситуацията и да си имат хората едно наум. Да им се заостри и вниманието им, че хората си гледат фактурите и да не се правят на хитри“, каза още общественикът.

Предстои от Искра.бг да потърсим за коментар EVN, като ще публикуваме и тяхното становище.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments