Началникът на РУО-София-град: Няма основание за намаляване на материала за матурите

0
1224
Началник на Регионално управление на образованието за София-град Ваня Кастрева
Началник на РУО- София-град Ваня Кастрева.

Няма основание да бъде намален учебният материал за матурите. Това коментира началникът на Регионално управление на образованието за София-град Ваня Кастрева в ефира на „NOVA“. Тя напомни още, че не е изключена възможността, след като се подаде изявление, ученикът да остане на дистанционно обучение. Родителите обаче трябва да осигурят техническата възможност това да се случи, като в София има 1000 такива случая.

„Трябва да гарантираме спокойствието на родители, защото когато човек е тревожен, резултатите не са добри. За дванадесетокласниците, смятам, че те нямат основание да искат редуциране на учебния материал. Защото те отдавна знаят за зрелостните изпити. Въпрос на организация и мотивация е те да се подготвят за тях. За мен дискусията за намаляване на учебния материал е демотивираща. Вече е късно, тепърва да казваме сега кое отпада от материала, смятам, че ще е нечестно спрямо тях“, коментира Кастрева.

Не се обсъжда промяна на датите за матурите, разкри Кастрева. По думите й при благоприятна епидемиологична обстановка изпитите ще се проведат според предвидения график. Кастрева е на мнение, че доколко е ефективно е-обучението зависи от домашната среда, но категорично не означава неучене. Отговорност на учителите е да поддържат връзка с родителите на децата, така че да се намалят дефицитите. Тя добави тезата си, че щом учениците могат да се обучават присъствено, паралелно могат да се обучават и в образователните центрове.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments