Набират се дрехи и храни за семействата, останали без дом след пожара в Разлог

0
235
Пожар в Разлог
Снимка: Юри Стоянов, Facebook

Започна благотворителна кампания за набиране на средства, хранителни продукти, дрехи и завивки за 7-те семейства, останали без дом след пожар, предадоха от Община Разлог.

Оттам заявиха, че съпричастни съграждани на пострадалите, както и благодетели от цяла България, ще могат да дарят пакетирани хранителни продукти и запазени дрехи в сградата на Общинската администрация, при дежурния служител.

Предстои и откриване на банкова сметка от Инициативен комитет, която ще бъде публикувана допълнително на интернет страницата на Община Разлог. Осъществен е и контакт с Българския червен кръст, откъдето също ще бъдат доставени храни и дрехи за семействата.

Районната прокуратура в Разлог започна разследване във връзка с пожара. По последни данни на разследването е установено, че на 28- ми септември около 04:15 часа сутринта на улица Стара Планина в „Разлог“ е извършен умишлен палеж над чуждо имущество на значителна стойност. Огънят е засегнал дървесни навеси, сграда от метална конструкция, шперплат и вата, тип барака. В нея е имало шест обособени жилищни помещения, обитавани от пет лица. Почти цялата покъщнина е изгоряла, като огнената стихия е обхванала и 55 кв.м. от покривна конструкция на къща на улица „Малина“ в града, както и покъщнина от стая на втория етаж на недвижимия имот, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискани са записи от охранителни камери. Щетите от пожара са в процес на установяване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments