На морския бряг на нос „Чукалята“ ще бъде монтиран пилон с българското знаме

1
165
Нос Чукалята
Нос Чукалята, Снимка: Скрийншот от Google Maps

На морския бряг на нос „Чукалята“ ще бъде монтиран пилон с българското знаме.

Това реши на днешното си редовно заседание Общинският съвет, като прие внесена от Димитър Найденов от „Демократична България“ докладна записка по въпроса. В нея той е аргументирал своето искане по следния начин:

„Всички станахме свидетели как на 07.07.2020 г. в м. Отманли, Лесопарк „Росенец“, на морския бряг, грубо и непристойно беше поругано българското знаме – смачкано и захвърлено като боклук. На организирания на 11.07.2020г. мирен граждански протест: „Масово ходене на плаж“, кметът на Община Бургас, по наше искане, пое ангажимент пред гражданите на това място да бъде монтиран пилон, на който да бъде поставено българското знаме. Политическото обединение, чийто представител съм, е готово да изготви проекта и да финансира чрез дарение за Община Бургас начинанието. Нашето желание, а и желанието на голяма част от българските граждани, е на това място да се издига българското знаме и то да се вижда отдалеч.“

Вносителят е посочил още, че имотът, в който ще бъде поставен българския флаг е публична държавна собственост и затова е необходимо местната администрация да предприеме необходимите действия за реализирането на идеята.

Предложението предизвика дебати в Общинския съвет, като съветници от БСП се изказаха „против“ идеята, защото според тях по този начин ще се увековечат действията на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, който дебаркира на 7 юли на въпросния бряг. Именно той носеше българското знаме, което беше поругано от офицер от Националната служба за охрана. Димитър Найденов обаче му опонира, че никъде в докладната не се споменава името на Христо Иванов и целта й не е тази. В крайна сметка съветниците от мнозинството одобриха идеята и на морския бряг на нос „Чукалята“ ще бъде поставен български флаг.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бате ГОГО
Бате ГОГО
3 години по-рано

А дали ще бъдат допуснати от феодала?