На лице са първите глоби за без винетка във Враца

0
335
Министерство на вътрешните работи
Снимка: Министерство на вътрешните работи

Шестима шофьори отнесоха глоба за винетка във Враца от началото на годината досега. Те предпочитат да платят компенсаторни глоби от 70 лева, пред това да закупят редовния стикер, коментира главен инспектор Янко Харалампиев от „Пътна полиция“ по време на традиционната пресконференция на Областната дирекция на МВР във Враца.

Към момента са проверени 1045 автомобила, от които шест са били нередовни, уточни той.

През януари на територията на областта са станали 45 пътно-транспортни произшествия с материални щети, пише БНР. От тях като тежки могат да се определят 16 катастрофи, при които е имало един убит и 14 ранени, допълни Харалампиев.

Установени са 3271 нарушения на Закона за движение по пътищата. От тях 1984 са водачите шофирали със скорост над позволената. В момента се провежда и акция срещу нередовните пешеходци, съобщи още инспекторът.

През януари не са допуснати руби нарушения на обществения ред, коментира и комисар Атанас Петков, началник на Охранителна полиция. По думите му в този период, служители на ОД МВР Враца и ТЗ „Жандармерия“ са провели множество специализирани операции, при които са проверени 742 лица и 528 автомобила. За различни по вид нарушения са съставени 60 акта и 83 фиша. Образувани са 12 бързи полицейски производства за притежание на наркотици.

По линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол, полицейските служители са иззети 300 литра алкохол и 114 кг. тютюн.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments