На 7 декември в София ще се проведе мащабен международен протест срещу социалните закони

0
1555
Международен протест с искане за отмяна на социалните закони ще се проведе на 7 декември в София
Снимка: Национална Група - Родители Обединени за Децата, Facebook

На 7 декември в София ще се проведе мащабен международен протест срещу социалните закони, които трябва да влязат в сила от 1 януари 2020-а година. Негов организатор е Сдружение „РОД“.

Протестът ще е интернационален и ще обедини родители и граждани от България, Норвегия, Литва, Австрия, Дания, Хаваи, Нова Зеландия, Испания и Германия, съобщиха от организацията. Очаква се към инициативата да се присъединят представители и на още няколко държави.

Ето какво се посочва в позицията на сдружение „РОД“:

Протестиращите от всички тези страни ще заявят безспорните си искания за оттегляне и промяна на законодателните основи, на които почива цялата антидетска, антисемейна и античовешка политика, прокарвана и утвърдена в голяма част от европейските страни.
Основният призив на протеста ще бъде „Спаси семейството! Защити децата!” и той ще е насочен преди всичко към законодателните и правоприлагащите органи в европейските страни. Политиките, които тоталното дискредитираха службите за защита на децата в Норвегия, Холандия, Дания и други страни, узаконеното „отвличане” на деца от семействата им, превръщането на социалната грижа за слабите и безпомощните в бизнес за милиони, овластяването на НПО-та с права, предопределящи съдбите да цели семейства и родове, са се превърнали в новия модерен геноцид! Именно срещу този геноцид не спират да се борят родители от цял свят.
Гражданската активност до момента и поредицата от протести и шествия доведоха до внасянето на проектозакон за отмяна на Закона за социалните услуги в България и предизвика обоснования гняв на Българската православна църква, която в свое официално обръщение от 25 ноември поиска отхвърлянето на ЗСУ и произтичащите от него законодателни промени, които влизат в сила от 01.01.2020 г. Безпрецедентната победа в съдебната битка срещу Норвегия по делото Лобен и последвалите позитивни решения по други дела срещу отнемането на деца от техните биологични семейства се превърнаха в естествен катализатор на гражданското недоволство по наболелите теми, касаещи добруването на децата и семействата по света. Междувременно в България загрижени родители продължават да се стремят към изобличаване на публичните лъжи на политиците, че родителските организации се състоят от истерични, уплашени и дезинформирани граждани, всяващи неоснователна паника и страх.“

От Сдружение „РОД“ призоваха всички български родители да се включат в международния протест на 7 декември в София. Той ще се проведе в 13:00 часа пред НДК.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments