МЗ, МВР и ДАНС с общи действия срещу издаването на фалшиви сертификати

0
22
Европейски цифров зелен сертификат
Снимка: Министерство на здравеопазването, Facebook

Министерството на здравеопазването, МВР и ДАНС стартират общи действия срещу издаването на фалшиви сертификати. Днес по инициатива на министър Стойчо Кацаров в Министерството на вътрешните работи се е провела среща, на която са били обсъдени съвместни действия за установяване на лица, издаващи фалшиви сертификати за COVID-19.

В срещата са взели участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, председателят на ДАНС Пламен Тончев, директорът на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, подуправителят на НЗОК д-р Йорданка Пенкова, както и Ивайло Филипов – директор на „Информационно обслужване“ АД.

По време на срещата се е взело решение за създаване на работна група под ръководството на главния секретар на Министерството на вътрешните работи, която да координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации, с оглед улесняване на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати и към които да бъдат приложени специални средства и методи за доказване на деянието. Изпълнението на решението започва незабавно, съобщиха от МЗ.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments