МВР в отговор на Кирил Петков и Атанас Атанасов: Не ни критикувахте след местните избори!

0
172
Министерство на вътрешните работи
Министерство на вътрешните работи. Снимка: МВР

„По повод поредните внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното.“

Това се посочва в позиция на Министерството на вътрешните работи /МВР/, разпространена до медиите. 

От ведомството посочват, че активността на гражданите, подаващи сигнали, се е увеличила, което показвало ръст на доверието към институцията. 

„Разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия за противодействие на купуването на гласове“, категорични са от МВР. 

По време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Не на последно място – резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа, подчертаха още от вътрешното министерство. 

Главчев: Полицейският синдикат твърдо застана зад Калин Стоянов

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments