МВР унищожава днес пет ниви с канабис с обща площ около 100 декара

0
242
Канабис
Канабис. Снимка: МВР

Пет ниви с канабис с обща площ около 100 декара ще бъдат унищожени днес. Това съобщи началникът на Главна дирекция „Гранична полиция“ /ГДГП/ главен комисар Антон Златанов. Той даде брифинг пред журналисти в една от нивите с конопени насаждения в благоевградското село Струмяни.

Действията се извършват по линия на специализираната полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества, която провеждат в граничните зони служители на „Гранична полиция“.

Днес полицията ще унищожи още общо пет ниви на труднодостъпни места, които се намират землищата на Бургас, Петрич, Струмяни и Златарево. Районите, в които са засадени, са побрани така, че да бъдат много трудни за откриване от страна на органите на реда. 

Във връзка с повечето от въпросните насаждаения се провежда издирване и задръжане на лицата, които полагат грижи за конопените растения. От началото на месеца има 14 образувани досъдебни производства и осем задържани лица. Спрямо тях има повдигнати шест обвинения от страна на прокуратурата. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments