МВР ще засили контрола през великденските празници

0
236
Патрулен автомобил, полиция

Служителите на Министерството на вътрешните работи предприемат засилени мерки във връзка с предстоящите празнични и почивни дни, завиха от КАТ. На основните булеварди и входно-изходните артерии на столицата ще бъдат поставени екипи на „Пътна полиция“. Те ще наблюдават за спазването на правилата и ще регулират движението при нужда. Главният инспектор Лъчезар Близнаков коментира пред „NOVA“:

На 29 и 30 април, както и на 4 и 9 май всички налични технически средства за контрол на скоростните режими ще са на пътя. Съветът към водачите е да се съобразяват с въведените ограничения„.

Комисар Георги Толин от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ обясни, че от началото на април са били организирани проверки, както по линия на полицията, така и по линия на пожарната безопасност. Той уточни, че за този период са били извършени 1536 проверки в църковните храмове и са установени 179 нарушения. Връчени са съответните предписания. Пожарникарят разясни, че е бил направен инструктаж на православните служителите. Инспектор Росен Белишки от Криминална полиция заяви, че по време на празниците служители на „Криминална полиция“ също ще изпълняват служебните си задължения. Той коментира:

По отношение на великденските празници голяма част от гражданите ще пътуват и жилищата им ще останат празни. За нас в „Криминална полиция“ е сериозно предизвикателство да опазим собствеността на гражданите. Във всички Областни дирекции ще са приложени съответни мерки за недопускане на престъпления.“

Белишки посъветва хората сами да предпазят от кражби в домовете си. За целта те трябва да имат входни врати с добро заключване и да разполагат с антивзломни обкови на дограмите си. По линия на „Охранителна полиция“ е разпоредено засилено полицейско присъствие около храмовете, църквите и манастирите във връзка с предстоящите празници. Инспектор Георги Кандев заяви:

„Ще се съблюдава за спазването на въведените противоепидемични мерки срещу COVID-19. Ще е засилено полицейското присъствие по автогарите, ЖП гарите и други обществени места, на които се очаква висока посещаемост„.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments