МВР със законодателни промени заради бума на катастрофи

0
31
Гл. комисар Станимир Станев
Гл. комисар Станимир Станев. Снимка: ОДМВР-Кърджали, Архив

Министерството на вътрешните работи /МВР/ готви законодателни промени заради зачестилите случаи на пияни и дрогирани шофьори, причинили пътнотранспортни произшествия. Това каза зам.-главният секретар на полицията Станимир Станев. Едно от предложенията е водачите да нямат право да откажат кръвна проба. По думите му има проблем и със забавянето на връчването на наказателните постановления.

„Полагаме всички усилия, за да намалим войната на пътя. Нужни са драконовски мерки. Трябва да има лимит на нарушенията на пътя. След второ провинение, на третото да има нещо различно – да ти вземат книжката и да се търси наказателна отговорност. Внесли сме всички тези предложения”, коментира Станев пред „NOVA“.

Зам.-главният секретар коментира и появилата се информация за „полицейски чадър” над шофьора, причинил жестоката катастрофа на столичното Околовръстно, при която загина френски гражданин. Той разясни:

„Отричам я категорично, не отговаря на истината. Служителка на Шесто РПУ е била до него и е провеждала беседи. Шофьорът е бил дрогиран и пиян. Неговото поведение е било от плач до агресия. С цел да бъде извършен нормален оглед тя е изпратена, за да му окаже психологическо въздействие и да го успокои. Играла е роля.”

Станев обясни за проведените акции срещу купуване на гласове у нас. Той посочи, че до този момент има 449 регистрирани престъпления, образувани са 194 досъдебни производства, като бързите са 143. По думите му от утре стартира национална операция, която е пряко свързана с изборния процес.

Купеният вот в момента струва около 100 лева. Има и нова схема. Фирми, които са близки до общините, на които се възлагат определени строителни дейности, генерират печалба и част от нея се отделя за купуване на гласове”, уточни Станев.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments