МВР разкри лаборатория за марихуана до съда в Сливен

0
829

В Сливен бе разкрита лаборатория за отглеждане на канабис в офис помещение в сграда в центъра на града, съобщиха от МВР.

Лабораторията е била изцяло оборудвана и пригодена за отглеждане на канабис – с изградени въздухопроводи, нагревателни лампи, вентилатори и други. Иззети са 556 засадени растения в саксии, които при полевия тест за реагирали на наркотичното вещество и 100 грама суха листна маса.

На място в помещението са установени двама мъже на 39 и 30 години и двамата от град Сливен, които са задържани за 72 часа. Двамата не са били криминално проявени.

Помещението, в което е отглеждана марихуаната се намира в мазето на офис сграда, на около 50 метра от входа на съда, разказва БНР. Според заместник-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Иван Русев това е най-модерната лаборатория за отглеждане на канабис, разкривана през последните пет години в Сливен.

Доста сериозна сума се изисква, за да оборудваш такава лаборатория и доста сериозна организация се изисква, за да я запазиш и в тайна„, заяви Русев.

Мазето се осветявало и отоплявало с крадено електричество, което не е минавало през електромер, с цел да не бъде засечена голямата консумация на енергия и да не бъде разкрита лабораторията.

Вероятната пазарна стойност на наркотика е между 200 и 300 хиляди лева.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments