МВР пусна нова декларация за преминаване през КПП-тата в областните градове – вижте я

0
3004
МВР
Снимка: МВР

От Министерството нв вътрешните работи пуснаха нова декларация, която е необходима за преминаване през контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове. Оттам обясниха, че промяната е направена след анализ на първите три дни от функционирането на КПП-тата и след получени запитвания и препоръки от граждани. Освен това новата декларация се разпространява и с цел предотвратяване на злоупотреби.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.
Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Ето как изглежда новата декларация:

Декларация
Снимка: МВР

От МВР напомниха, че в момента пътуването е разрешено само в случаи на неотложна необходимост.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments