МВР провежда активни действия: Недопускане изкривяване на вота

0
22
Избори
Избори. Снимка: МВнР, Facebook

В резултат на проведените до момента специализирани полицейски операции в страната има образувани 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушения на изборните права. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/.

„В днешния ден специализирани полицейски операции се провеждат на територията на областите Стара Загора и Добрич, със сили на полицията и жандармерията“, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Той уточни, че в Старозагорска област към настоящия момент са образувани осем досъдебни производства – за наркотици, шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, кражби, задържани са 12 души, сред които – трима, обявени за общодържавно издирване.

В област Добрич образуваните досъдебни производства са девет, а задържаните – 13, отново за извършени различни престъпления.

Главен комисар Тодоров припомни, че с цел недопускане изкривяване на вота се провеждат множество операции по региони от края на август. Усилията в тази насока ще продължат, включително и в изборния ден, с оглед недопускане купуването на гласове и осъществяване на корпоративен вот.

Към момента са получени и отработени 99 сигнала, като 75 от тях са свързани с нарушаване изборните права на гражданите, а другите – за административни нарушения във връзка с изборния процес. Освен това се проверяват заложни къщи, магазини, заведения, в които има данни, че се събират лица от криминалния контингент.

Във Варненска област също тече специализирана полицейска операция, по време на която са образувани пет досъдебни производства. Общо от началото на предизборната кампания има 13 получени сигнала за купуване на гласове, които се отработват своевременно – допълни от своя страна директорът на ОДМВР–Варна старши комисар Атанас Михов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments