МВР: Проверката на „Хиполенд“ е планова

0
121
Хиполенд
Снимка: Хиполенд (Hippoland), Facebook

Проверката на веригата за търговия с детски стоки „Хиполенд“ е била планова и предварително назначена. Това съобщиха от МВР в разпространено до медиите съобщение в късния следобед днес. В него се казва:

„Във връзка с изпълнение на планови мероприятия на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГД „Борба с организираната престъпност“ екипи на Икономическа полиция и Националната агенция по приходите са извършили проверка в складове на голяма верига за търговия с детски стоки. Мероприятията са за противодействие на некоректни търговски практики и закононарушения при внос и търговия с карго стоки, като същите се планират и извършват на основата на анализ на риска и на предварително постъпили сигнали за некоректни практики.“

През периода от 28.08.2020 г. до 04.09.2020 г. съвместните екипи на Междуведомствения център са извършили 14 подобни проверки в складовете на различни търговски дружества, допълват от вътрешното ведомство.

Изявлението от страна на МВР дойде, след като по-рано днес в медийното пространство се появи информация за внезапна проверка в голямата търговска верига за детски стоки. Тя беше разпространена от говорителя на НАП Росен Бъчваров пред „БНР“. От търговския обект заявиха, че 14 представители на 4 държавни институции са влезли още в 10:00 часа в централния офис на фирмата в София. Първоначално в проверката са участвали представители на НАП, Икономическа полиция и Главна Дирекция „Надзор на пазара“, а по-късно към тях се е присъединил и екип на агенция „Митници“.

Припомняме, че преди два дни именно собственикът на „Хиполенд“ публикува в една от социалните мрежи отворено писмо на собственика на веригата магазини Мариан Колев, чийто син пострада при антиправителствения протест на 2 септември.
Днешната проверка е била преустановена, след разговор между министъра на вътрешните работи и управителя на фирмата. В него последният е бил уверен, че действията на екипите на Междуведомствения център се основават единствено и само на законовите основания за нейното извършване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments