МВР призовава гражданите да изпращат записи за нарушения на пътя

0
347
Пътна полиция
Пътна полиция. Снимка: МВР

От МВР призовават гражданите, освен на медиите, да пращат сигнали за нарушения и на КАТ. Това може да стане чрез видеозаписи от поставените на автомобилите им видеорегистратори. Изпращането се осъществява, като се използват имейлите за контакт на сайта на МВР. Това заяви по време на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“, предаде от „NOVA“. Той призова хората да сигнализират на спешния телефон 112 за агресивни шофьори.

От днес до неделя в цялата страна започва специализирана операция за нарушения по пътя. През последните пет дни са били установени 126 водачи, които са шофирали след употреба на алкохол, 58 след използването на наркотични вещества и 1310 неизползващи предпазни колани. Констатирани са били 714 случая, при които пешеходците са нарушили правилата за движение и 48 случая, при които шофьорите са отнели предимство.

Инспектор Близнаков обясни още, че за месец януари е бил отчетен спад на загиналите участници в движението. Той е бил с 30% спрямо 2019 година. Изследване на катастрофите е показало, че 43% от тежките произшествия в населените места включват пешеходци. Отнемането на предимство е една от основните причини за ПТП-тата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments