МВР прехвърли безвъзмездно на община Приморско важен имот: Какво ще се изгради на него?

0
221
Церемонията
Церемонията. Снимка: МВР

„Щастлив съм, че успяхме да приключим с тази дълга процедура, защото за този казус знам от години. След като се уверих в сериозните намерения на общината – в рамките на имота да бъде създаден парк, да се изгради параклис, детски площадки и съоръжения, прецених че това е едно добро решение за жителите и гостите на града“, коментира в приветствието си министър Калин Стоянов.

Той изрази увереност, че с реализирането на проекта Приморско ще се утвърди като предпочитано и бързо развиващо се населено място, в конкуренция с другите черноморски общини. В присъствието на проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас, кметът на общината Иван Гайков благодари сърдечно на министър Калин Стоянов за активната помощ и усилие да доведе процедурата докрай.

Като знак на признателност той връчи на вътрешния министър плакет с герба на града и увери, че имотът ще бъде използван целесъобразно. Днес реализираме една мечта на жителите на Приморско благодарение на Министерството на вътрешните работи и останалите институции, подчерта и областният управител на Бургас Мария Нейкова, която изрази надежда, че проектът за построяването на парк ще се реализира в кратки срокове.

В рамките на работната визита, министър Стоянов отговори и на журналистически въпроси.

До този момент са постъпили 99 сигнала за престъпления срещу политическите права на гражданите, образувани са 46 досъдебни производства. Той подчерта, че засечените схеми са познати от предишни избори, като доминират практиките за опрощаване на дълг срещу упражняване правото на глас. Според данните във вътрешното министерство към момента, сигналите са два и половина пъти повече от предишните избори за парламент, а броят на образуваните досъдебни производства – 4 пъти по-голям. Анализът извежда две основни причини за това – по-голямо доверие на хората към МВР и по-рано стартирали полицейски действия, в рамките на които сме събрали повече оперативна информация за престъпни практики, свързани с изборния процес, коментира министър Стоянов.

Вътрешният министър коментира и предложената промяна в правилника на МВР, която ще даде възможност на граничните полицаи да глобяват и да връчват фишове на водачи по граничните пунктове и в граничните зони. Той подчерта, че една от приоритетните линии за МВР е борбата с пътния травматизъм и в тази връзка още миналата година за наваксване на огромния брой невръчени фишове и актове, бе разпоредено на ГКПП да се извършват справки в системите и там, където има издадена наказателна мярка – тя да се връчва на място.

В практиката стана ясно, че част от хората не са подозирали за наличието на подобни издадени наказателни постановления и много от тях са пожелали да ги заплатят на място. По думите му едно от решенията, за да се справим с този проблем е нарушилият правилата да си получава наказателните постановления, глобите по фиш и да си ги плаща, защото само тогава можем да пречупим чувството за безнаказаност.

Волейболната звезда Матей Казийски открива Beach Arena Burgas на 1 юни

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments