МВР иска глоба от 2 хил. лв. за посегателство над полицай

0
51
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Снимка: пресцентър МВР
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Снимка: пресцентър МВР

Две хиляди лева глоба за физическо посегателство срещу полицай при изпълнение на служебното му задължение, включително и удар с предмет, ако деянието не представлява по-тежко престъпление. Това предвиждат промени в Закона за МВР, които ведомството е подготвило, обяви днес по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от БНР.

Той отчете двойно намаляване на използването на пиротехнически изделия на мачовете за година. Според него това се дължи на влизането в сила на промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

„Като статистика – от 776 случая за есенен полусезон 2017-2018, на 412 за есенен полусезон 2018-2019 г. От друга страна е увеличен броят на наложените принудителни административни мерки – от 22 за есенен полусезон 2017-2018, на 39 за есенен полусезон 2018-2019. Тези принудителни административни мерки имат изключително превантивен и възпиращ ефект, тъй като на лицата, на които са наложени, са за забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една до пет години“, каза Маринов.

Само на последния мач между Левски и ЦСКА 17 души са глобени, а други 17 са със забрани за посещаване на стадиони. Срещу четирима има дела за притежание на наркотици, а други петима са разследвани за хулиганство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments