МВнР препоръча на българите в Етиопия да напуснат страната

0
24
МВнР
Сграда на Министерство на външните работи. Снимка: Архив

Министерството на външните работи препоръча на българите в Етиопия да напуснат страната още при първа възможност. Призивът е във връзка с обявеното вчера извънредно положение в страната. Докато напуснат Етиопия МВнР препоръча на българските граждани са в постоянен контакт с посолството ни в Адис Абеба. 

Освен това от външно министерство призова да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия. Те посъветваха също така сънародниците ни в страната да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, където пребивават, като следят съобщенията на местните медии и се информират за указанията на местните власти.

По информация на българското посолство в Адис Абеба към момента няма данни за изпаднали в беда български граждани в Етиопия. Задграничното ни представителство следи ситуацията и е в готовност да окаже помощ при необходимост.

Във връзка със ситуацията МВнР днес повиши индекса на риск за пътуващите български граждани до Етиопия, както и на територията на страната, на ниво 4„Предупреждение за преустановяване на пътуванията до/в цялата страна (освен при крайна необходимост)“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments